English Українська

Войти

Турецкие


Український кросворд 19х21 Північноатлантичний Альянс онлайн

Український кросворд 19х21 Північноатлантичний Альянс

Розділ: Украинские кроссворды
(4 голоси)
Сподобався кросворд? Не забудьте «лайкнути».
Переглядів: 2 559
Дата: 28-09-2019, 08:09

Наступний Український кросворд 19х21 Хижак родини собачих Наступний та Попередній кросворди Український кросворд 19х21 Груба льняна тканина Попередній



Сучасні тенденції в кросвордному бізнесі


Кросворд, незамінний засіб зайняти розум і душу, був присутній, напевно, у всіх радянських газетах і тижневиках. Заповнювати клітинки буквами, часом, було цікавіше, ніж дивитися телевізор. Сьогодні пристойні тижневики і газети, за рідкісним винятком, не друкують кросвордів. Розумні головоломки змінив масовий потік різних брошур, де незнайомими словами є тільки назви самих головоломок - сканворди, судоку, ключворд.

Наступ інтернету тут ні до чого: на Заході кросворди продовжують як і раніше виходити в провідних виданнях.

Автори, що складають кросворди, відсилають готову продукцію редактору відповідного відділу. Останній розглядає запропоноване, витрачаючи на це рівно стільки часу, скільки йому буде зручно, так що кросворд цілком може бути опублікований і через 10 років (подібний випадок стався нещодавно в New York Times).

Після публікації автор отримує гонорар, зазвичай не перевищує 100 доларів за звичайний кросворд і 300 - за збільшений. При цьому Times, наприклад, скуповує все права на кросворди, щоб потім передруковувати їх в збірках на кшталт Easy Crossword Puzzles. До останніх, до речі, ставляться вельми серйозно. Поряд з випуском сувенірних майек, кухлів і календарів із зображенням кросвордів, існує навіть окрема телефонна лінія, подзвонивши на яку, можна дізнатися відповіді до кросворду.

На Заході досі існує традиція, коли покупка або підписка на газету здійснюється виключно заради публікованого в ній кросворду. Наявність останніх також впливає на розміри тиражів. При цьому кросвордний бізнес продовжує розвиватися. Наприклад, в перезапущений Беном Тосігом проект Onion A.V. Club автор отримує 100 доларів відразу, з подальшою виплатою фіксованого відсотка від продажів, якщо його кросворд публікується в різних додатках, книгах тощо. Таким чином, загальна сума грошової винагороди, що отримується автором головоломки, незабаром буде вищою скромних гонорарів, звичайно виплачуються одноразово в газетах.

Чому ж в Україні кросвордний бізнес зазнає деградацію?


Власне, в тупик ставить навіть не мізерність гонорарів, одержуваних авторами в українських газетах (в середньому ціна кросворду коливається від 10 до 50 доларів), а відсутність в кросвордах родзинки, адресованої дотепній і освіченій аудиторії. До речі, наскільки сьогоднішні читачі преси відповідають цьому визначенню - теж ще питання. Набоков В.В., перший російський укладач кросвордів, чи не найкраще за інших розумівся на особистій майстерності. Але до кросворду він не ставився серйозно. За минулі з тих пір майже сто років таке ставлення і в Україні стало проявлятися не тільки до кросворду, але і до багатьох інших сфер життя суспільства, де ще недавно воно здавалося просто неможливим.

Ось і є різні збірники з всілякими іграшками, складеними невідомими авторами. По-різному заповняють графу «визначення» в комп'ютерній програмі, а краще зробити кілька, щоб остання їх сама перебирала, і можна звести все винятково до технічного боку оформлення, яке, напевно, теж максимально автоматизоване. У підсумку, читачеві деколи набридає бачити одні й ті ж питання. Старше покоління змінює звичку розгадувати кросворд на кухні, а молодше, дорослішаючи, вбирає в себе вже нові традиції. Виходить такий собі замкнутий кут сірого конвеєра.

Щоб щось змінилося, потрібно міняти своє ставлення до кросворду. Не тільки авторам - це, найчастіше, люди, яких більше хвилює розмір гонорару, ніж оцінка головоломки кінцевим споживачем. Для початку своє ставлення повинні змінити редактори друкованих видань. Вони повинні зрозуміти, що кросворд - це така ж невід'ємна частина видання, як і будь-який публікується в ньому аналітичний розворот, несуча, відповідно, не меншу маркетингову навантаження. І якщо редактор, читаючи статтю, оцінює її по тому, наскільки вона цікава в першу чергу йому самому, то таким же чином слід підходити і до кросворду. А до тих пір, поки пошуком авторів будуть займатися в редакціях треті особи, яким досить лише дешевше зайняти виділену частину газетної смуги, нічого мінятися не буде.

Спробуйте розгадати наш Український кросворд 19х21 «Північноатлантичний Альянс» безкоштовно онлайн без реєстрації.


Відповіді на Український кросворд 19х21 Північноатлантичний Альянс

Відповідь на Український кросворд 19х21 Північноатлантичний Альянс





Сподобався матеріал? Будемо вдячні за репости.
Коментарі:
Будьте першими, хто прокоментує кросворд!
Ваше Имя:
  • Смайлы и люди
    Животные и природа
    Еда и напитки
    Активность
    Путешествия и места
    Предметы
    Символы
    Флаги
Нові коментарі кросвордистів:
heather
17 апреля 2024 в 17:56 ИВНЕВ Alexander Blok is the name of the Russian artist you're talking about. Sergei Yesenin met Zinaida Gippius and Dmitry Merezhkovsky at Blok's literary gathering. It was there that Yesenin became known and connected with the Symbolist movement.
Paybyplatema
Татьяна
16 апреля 2024 в 13:25 Сканворд 10х15 №3 Отгадала без подсказки.
Babita reddy
16 апреля 2024 в 08:30 Быстрый английский кроссворд «Crush flat» If you are looking for the most exclusive, and discreet Escorts in Saket, then you have find the right place. We pride ourselves in the service we offer. We always put the client first, and all of our girls are briefed to always make the customer feel special.
Присоединяйтесь к нам, если вы настоящий ценитель кроссвордов!
Группа Кроссвордов и головоломок на facebook Сменить на Новый дизайн