English Українська

Войти

Турецкие


Український класичний кросворд «Антипод брутто» онлайн

Український класичний кросворд «Антипод брутто»

Розділ: Украинские кроссворды
(7 голосів)
Сподобався кросворд? Не забудьте «лайкнути».
Переглядів: 2 608
Дата: 28-12-2019, 16:02

Наступний Український класичний кросворд 17х17 «Засновник Мантуї» Наступний та Попередній кросворди Український кросворд 19х21 Російська співачка Попередній



У недільному додатку «Fun» американської газети «NewYork World» 21 грудня 1913 був опублікований перший в світі кросворд, придуманий журналістом Артуром Уїнном.

Історія свідчить про те, що редакція доручила Уінну скласти до новорічних свят додаток до газети, яке могло б залучити не окремої читача, але цілу сім'ю. Журналіст відразу згадав загадки, які в дитинстві йому, загадував дідусь - це були «магічні квадрати», в яких вертикалі і горизонталі заповнювалися однаковими словами. Репортер вирішив удосконалити дитячу гру, прийшовши до висновку, що розгадувати загадки цікавіше, якщо одне слово буде зустрічатися тільки один раз.

Цікаво, за першість створення осучасненого кросворду борються три країни: США, Великобританія і Південно-Африканська Республіка. Так, жителі Англії вважають, що перші кросворди лондонська газета «The Times» друкувала вже в середині XIX століття. Першим автором, на думку жителів Британії, був Майкл Девіс.

Відповідно до третьої версії, на початку XX століття житель ПАР Віктор Орвілл, визнаний винним в автомобільній катастрофі і засуджений до трирічного тюремного ув'язнення, придумав сучасний кросворд. У його тюремній камері підлога була вимощена кам'яними плитами, що представляють собою деяку подобу клітини. Для порятунку від нудьги він придумав заповнювати буквами пересічних слів клітини, які потім переносилися на папір, а до слів підбиралися визначення. Отримавши схвалення від співкамерників, Орвілл відправив свою ідею до редакції великої Кейптаунської газети, назвавши її «Туди-сюди по квадратах». Редактор видання спочатку поставився зі скепсисом, але побачивши, що журналісти весь вечір тільки й займалися відгадуванням слів, вирішив гру опублікувати. Назва «кросворд» приліпилося до гри вже до моменту виходу Віктора Орвелла на свободу.
Громадяни СРСР з кросвордами познайомилися в 1929 році, коли журнал «Вогник» надрукував головоломку в своєму травневому номері. При цьому ленінградський літературний журнал «Різець» наполягав на своєму першості - вони опублікували кросворд ще в грудні 1925 року.


Відповіді на Український класичний кросворд «Антипод брутто»

Відповідь на Український класичний кросворд «Антипод брутто»





Сподобався матеріал? Будемо вдячні за репости.
Коментарі:
Будьте першими, хто прокоментує кросворд!
  1. 4 марта 2022 в 16:47
    Текст сообщения: где кнопка Друк?
    ніде, в давніших кросвордах не робили можливість для збереження і друку кросворду в pdf-форматі...
Ваше Имя:
  • Смайлы и люди
    Животные и природа
    Еда и напитки
    Активность
    Путешествия и места
    Предметы
    Символы
    Флаги
Нові коментарі кросвордистів:
heather
17 апреля 2024 в 17:56 ИВНЕВ Alexander Blok is the name of the Russian artist you're talking about. Sergei Yesenin met Zinaida Gippius and Dmitry Merezhkovsky at Blok's literary gathering. It was there that Yesenin became known and connected with the Symbolist movement.
Татьяна
16 апреля 2024 в 13:25 Сканворд 10х15 №3 Отгадала без подсказки.
Присоединяйтесь к нам, если вы настоящий ценитель кроссвордов!
Группа Кроссвордов и головоломок на facebook Сменить на Новый дизайн