English Українська

Войти

Турецкие


Український класичний кросворд 13х13 «Зимовий віз на полоззях» онлайн

Український класичний кросворд 13х13 «Зимовий віз на полоззях»

Розділ: Украинские кроссворды
(4 голоси)
Сподобався кросворд? Не забудьте «лайкнути».
Переглядів: 2 653
Дата: 22-02-2022, 09:27

Наступний Український кросворд 19х21 «Лапландець» Наступний та Попередній кросворди Український кросворд 19х21 «Безліса рівнина» Попередній



Історія кросвордів


Зародження кросвордів


The New York World, газета, опублікована в Нью-Йорку з 1860 по 1931 рік у недільному додатку «Веселощі», 21 грудня 1913 року опублікувала нову гру під назвою «головоломка зі словом», створену Артуром Уїнном, британським журналістом з Ліверпуля.
Як видно, в порівнянні з відомими нам кросвордами, які мали форму ромба і не мали чорних ящиків. Дивіться також, як дивна нумерація для нас. Визначення фактично були представлені початковим номером і кінцевим номером кожного рядка або стовпця.
Тільки на початку 1920-х років інші газети в Штатах опублікували свій кросворд, поступово назва перетворилася в кросворд і тільки після появи чорних квадратів у сітці.
Створені англійцем, розроблені в Сполучених Штатах, кросворди повернулися в Англію і в лютому 1922 були опубліковані журналом Персона.
Цікаво, що Вікіпедія повідомляє, що Times не публікували кросворд до 1942 року, в той час як інші джерела повідомляють дату 1930 року.

Термін CROSSWORD вперше з'явився в словнику в 1930 році


Термін CRUCIVERBA з'явився в словнику вперше в 1927 році. За деякими даними, це була щаслива інтуїція відомого видавця Валентино Бомпьяни, тільки в 1929 році.
У кросвордах Італії буде точна дата народження. Фактично, в неділю в Коррьере, 8 лютого 1925 року, була опублікована перша «загадка кросвордів».
Однак був прецедент 14 вересня 1890 року журналіст Джузеппе Аірольді опублікував на Секоло кросворд (без чорних квадратів), який не вдався.
Але потім, якщо ми посилаємося на кросворди без чорних ящиків, батьківство цієї широко поширеною гри стає повністю італійським!
У 1961 році деякі італійські загадкові діячі почали операцію, яка поставила під сумнів англосаксонське першість у винаході кросвордів.
Це було сторіччя від дня народження загадкового Джузеппе Аірольді, і воно скористалося поминанням для поширення невеликої схеми, опублікованій останнім в 1890 році. Аірольді, всього за дев'ять днів до виходу першого кросворду Уїнна, був муніципальним чиновником і кореспондентом "Corriere della Sera", а також загадковий і музикознавець і, зі зрозумілих хронологічним причин, ніколи не знав нічого про Винне.

Перші кросворди Аірольді були опубліковані під назвою «Умовно-дострокове звільнення» 14 вересня 1890 року за номером 50 «Il Secolo Illustrato della Domenica», виданого в Мілані Едоардо Сонзоньо.
Це була біла решітка невеликих розмірів (4х4), ідеально певна, рішення якої (як на малюнку) наступні: RIPA-ODER-SERA-AMEN в горизонтальному положенні і ROSA-IDEM-PERE-ARAN в вертикальному.
Але проти нього грає невелика деталь: в міні-круцівербе Аірольді немає чорного квадрата. Навіть Рін Уїнна не має цього, але центральна біла фігура виконує функцію відділення слів того ж рядка, яка відрізняє кросворди від класичних геометричних ігор.
Будь то італійського або трансокеанського походження, кросворд залишається однією з найкрасивіших ігор, коли-небудь був винайдений.
Чи хочете ви назвати це кросвордами або кросвордами або, більш доречно, кросвордами.

Види кросвордів по відношенню до країни


Навіть для кросвордів можна застосувати термін «країна, в яку ви вирушаєте».
Фактично в Північній Америці кросворди є симетричними, початок відповідей на визначення нумерується по горизонталі і вертикалі, кожна відповідь повинна містити не менше трьох літер, а чорні ящики повинні складати не більше однієї шостої від загального числа.
Симетричний кросворд означає, що при повороті схеми на 180 градусів симетрія чорних ящиків зберігається. Більш того, вони зазвичай мають квадратну форму.
Однак у Великобританії і Австралії в схемах кросвордів набагато більше чорних ящиків, але при цьому зберігаються інші характеристики, перераховані вище.
Японські кросворди не можуть мати чорних ящиків по чотирьох кутах і не можуть бути суміжними.
В Італії, з іншого боку, допускаються визначення тільки з дволітерні відповідями, чорні ящики також можуть бути суміжними, форма часто є прямокутної, а не квадратної, дуже часто використовуються несиметричні схеми, звані «вільної схемою». Також зазвичай вставляють відповіді, що складаються з декількох слів, в центрі діаграми, щоб утворити більший квадрат.
У Франції кросворди менші за розміром: 8 або 10 стовпців на рядок.
Акценти в словах для кросвордів ігноруються як в Україні, так і у Росії, а також апострофи.
Відповіді в кросвордах на івриті написано справа наліво.

Український класичний кросворд 13х13 «Зимовий віз на полоззях» розгадувати онлайн на сайті crossword.nalench.com Україномовні кросворди для дорослих з відповідями.


Відповіді на Український класичний кросворд 13х13 «Зимовий віз на полоззях»

Відповідь на Український класичний кросворд 13х13 «Зимовий віз на полоззях»





Сподобався матеріал? Будемо вдячні за репости.
Коментарі:
Будьте першими, хто прокоментує кросворд!
Ваше Имя:
  • Смайлы и люди
    Животные и природа
    Еда и напитки
    Активность
    Путешествия и места
    Предметы
    Символы
    Флаги
Нові коментарі кросвордистів:
Присоединяйтесь к нам, если вы настоящий ценитель кроссвордов!
Группа Кроссвордов и головоломок на facebook Сменить на Новый дизайн