English Українська

Войти

Турецкие


Український кросворд 19х21 «Назва віслюка у тюркських народів» онлайн

Український кросворд 19х21 «Назва віслюка у тюркських народів»

Розділ: Украинские кроссворды
(3 голоси)
Сподобався кросворд? Не забудьте «лайкнути».
Переглядів: 642
Дата: 22-11-2023, 23:39

Наступний Український кросворд 19х21 «Японська настільна гра» Наступний та Попередній кросворди Український кросворд 19х21 «Цирковий артист-клоун» Попередній



Роль кросвордів в шкільному навчальному процесі


Сучасній людині вже не досить просто володіти набором знань, умінь і навичок. Йому необхідно вміти здобувати їх все в більшому обсязі, а також застосовувати в реальному житті, реальній ситуації.

Освіта ефективно тільки тоді, коли навчання зі складної і стомлюючої необхідності перетворюється в захоплюючу подорож у світ знань. У такій ситуації дитина намагається дізнатися якомога більше про предмет вивчення. Причому робить це не тільки не з примусу, але навіть з певною часткою азарту.

Для засвоєння матеріалу педагоги нерідко використовують такий ефективний, що допомагає зацікавити дитину метод, як дидактична гра. Це можуть бути різні настільно-друковані та словесні ігри - загадки, головоломки, кросворди і т.п.

Український кросворд 19х21 "Назва віслюка у тюркських народів", як правило, діти приймають охоче, оскільки відгадка хоча б одного слова в ньому - це вже успіх. У підсумку, з'являються позитивні емоції, азарт, упевненість у своїх силах і викликаний інтерес сприяє актуалізації пізнавального процесу. Ігровий характер даного методу також знижує фактор стресу при перевірці вивченого матеріалу. А якщо додати до цього технологічну простоту кросворду, що сприяє самостійній роботі учня, стає очевидною виховна роль словесної головоломки, прищеплює дитині працьовитість, наполегливість, не кажучи вже про розвиток спостережливості і вміння виділити головне.

Втім, кросвордна тема в початковій школі має і свої підводні камені. Одним з них, зокрема, є складання кросвордів учнями. Ці дві категорії використання кросвордів - відгадування і складання - слід розмежовувати, чітко уявляючи собі різницю в складності завдання, що ставляться перед дитиною завдання. Адже якщо відгадування кросворда є поповнення словникового запасу, то складання словесної головоломки - це вже своєрідний тест на закріплення матеріалу, що має на увазі наявність в учня певного мінімуму знань. Особливо даний нюанс слід враховувати, коли тематика складається кросворду є досить вузькою. У такій ситуації варто дещо пом'якшити вимоги до складання кросворду, дозволивши використовувати також і слова з будь-якої суміжній галузі знань.

Слід зазначити, що використання кросвордів в навчальному процесі не тільки сприяє розширенню словникового запасу і термінології у дітей, а й розвиває в них повагу до грамоті, розуміння важливості вміння грамотно писати слова.


Відповіді на Український кросворд 19х21 «Назва віслюка у тюркських народів»

Відповідь на Український кросворд 19х21 «Назва віслюка у тюркських народів»





Сподобався матеріал? Будемо вдячні за репости.
Коментарі:
Будьте першими, хто прокоментує кросворд!
Ваше Имя:
  • Смайлы и люди
    Животные и природа
    Еда и напитки
    Активность
    Путешествия и места
    Предметы
    Символы
    Флаги
Нові коментарі кросвордистів:
LucyCoffee
26 апреля 2024 в 11:51 БОСФОР Обычно оно относится к Босфору, который соединяет Черное и Мраморное моря, разделяя европейскую и азиатскую части Стамбула (Турция).
moonshine mountain
26 апреля 2024 в 11:00 Ключворд Очко I've learned so much from reading your blog, thank you!
bar pitti
26 апреля 2024 в 10:59 Ключворд Пакость This blog has become my go-to bar source for reliable information.

Український кросворд 19х21 «Назва віслюка у тюркських народів»
Присоединяйтесь к нам, если вы настоящий ценитель кроссвордов!
Группа Кроссвордов и головоломок на facebook Сменить на Новый дизайн