English Українська

Войти

Турецкие


Український Сканворд «Шарф Вєрки Сердючки» онлайн

Український Сканворд «Шарф Вєрки Сердючки»

Розділ: Сканворди українською
(10 голосів)
Сподобався кросворд? Не забудьте «лайкнути».
Переглядів: 5 200
Дата: 20-05-2020, 17:03

Наступний Український Сканворд «Любовний застрільник» Наступний та Попередній кросворди Український сканворд «Сухий тропічний вітер» Попередній



Еволюція сканвордів


З'явившись незабаром після класичного кросворду, скандинавський (або шведський) кросворд значно еволюціонував, ставши, мабуть, навіть популярніше свого старшого брата.

Вважається, що перша словесна головоломка з клітинами і стрілками замість цифр була опублікована в Швеції, звідси і назва. Суворим скандинавам, а слідом за ними і іншим європейцям, сподобалася лаконічність і "схематичність" сканворду - не потрібно було зачитувати довгі питання, шукати його по номеру, - досить просто вписати відповідь туди, куди вказує стрілка.

Дефіцит простору для розміщення питання (спочатку - одна клітина або навіть її половина) визначив специфіку сканворду - спочатку завдання складалося з одного, рідше - двох слів. Наприклад, відповіддю на слово "ранок" могли бути: "світанок", "будильник", "сніданок" або ж "вечір". Тобто, розгадуючи сканворд, потрібно включати багате асоціативне мислення. Складність завдання компенсувалася щільністю сітки - це ще одна відмінна риса сканвордів. До слова, складати сканворди помітно складніше, ніж класичні кросворди. Тому серед них практично немає тематичних. У процесі складання найбільш затребуваними стають короткі, що складаються з двох-трьох-чотирьох букв слова, а також слова з "правильним" розташуванням голосних і приголосних букв - вони повинні чергуватися. Існують навіть так звані "сканвордні" слова, які зустрічаються у відповідях постійно: "ара", "Алі", "пара", "агава" та ін.

Надалі скандинавські кросворди видозмінювалися, багато в чому спрощуючись: замість коротких запитань стали з'являтися розгорнуті, займаючи вже не одну, а дві-три-чотири клітини або ж відразу цілі блоки. Сітки сканвордів тепер прикрашають фото-питання і вікна з рекламою, карикатурами. Незмінним залишається лише одне - питання розташовується поруч з клітинами для відповідей, а стрілка вказує напрямок.

На основі скандинавських кросвордів придумано велику кількість головоломок. Це і венеціанський кросворд, в якому клітини з питаннями розташовуються зліва і зверху від сітки, і завдання знавця - не тільки дати відповіді, але і знайти кожному з них своє місце. Це і варіант чіслобуса, в який замість слів потрібно вписувати цифри. Сканворд може бути позбавлений стрілок - а куди вписувати відповіді, повинен визначити сам гравець. Питання можуть бути у вигляді слів з переставленими буквами або ж складатися з набору приголосних букв, завдання - додати голосні літери, відновити слова і заповнити сітку.

На нашому порталі Crossword.Nalench.com ви знайдете україномовні сканворди у всьому їх різноманітті - традиційні, числові, дитячі, - різних форм, розмірів і рівнів складності.

Успіхів у розгадуванні нового щоденного україномовного Cканворду «Шарф Вєрки Сердючки» розмір сітки 10x15 з двома фото!


Відповіді на Український Сканворд «Шарф Вєрки Сердючки»

Відповідь на Український Сканворд «Шарф Вєрки Сердючки»





Сподобався матеріал? Будемо вдячні за репости.
Коментарі:
Будьте першими, хто прокоментує кросворд!
  1. Гость Анна
    30 марта 2023 в 15:00
    Маля - друг Карлосона?? серьезно???
    1. 3 апреля 2023 в 09:06
      Маля - друг Карлосона?? серьезно???
      Анна виправили, так буде правильніше...
Ваше Имя:
  • Смайлы и люди
    Животные и природа
    Еда и напитки
    Активность
    Путешествия и места
    Предметы
    Символы
    Флаги
Нові коментарі кросвордистів:
Присоединяйтесь к нам, если вы настоящий ценитель кроссвордов!
Группа Кроссвордов и головоломок на facebook Сменить на Новый дизайн